Prior Design GTI Widebody is eindelijk correcte hot hatch

Kijk, zo’n Prior Design GTI Widebody ziet er in elk geval uit als een auto van een halve ton.

Vroeger was de Golf GTI een leuke, bijna betaalbare Hot Hatch. De Golf V GTI bijvoorbeeld, deze koste 32 mille en daarvoor kreeg je 200 pk, 300 Nm, die geinige sportstoelen en leuke 17 inch velgen. Dat was 15 jaar geleden. Tegenwoordig kost een standaard Golf GTI gewoon 50.990 euro.

Daarvoor krijg je een Golf die op een platform staat die slechts één generatie jonger is. De Golf V en VI staan op dezelfde basis, evenals de 7 en 8. Toegegeven, je krijgt 45 pk, 70 Nm en 160 kilogram meer waar voor je geld. Maar een prijsstijging van bijna 20 mille in zo’n korte tijd voor een auto die nauwelijks veranderd is, is fors. Daarvoor verwacht je iets meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Kies een goedkope autoverzekering